jenthe-baeyens-linkedin

Sinds 1999 ben ik werkzaam in het basisonderwijs. Na een aantal jaren voor de klas wilde ik me verder verdiepen in opvoeding en onderwijs en ben ik afgestudeerd als algemeen pedagoog aan de Rijksuniversiteit Groningen. Mijn interesse en specialisatie liggen, zowel praktisch als onderzoeksmatig, op het gebied van onderwijs aan jonge kinderen en het belang van fantasiespel en spontane activiteiten voor de ontwikkeling van jonge kinderen.
Daarbij laat ik mij inspireren door de kinderen zelf en pedagogen, psychologen en andere deskundigen die uitgaan van een krachtig kindbeeld. Kernwoorden hierbij zijn voor mij: verbeeldingskracht, verwondering, nieuwsgierigheid, betrokkenheid, welbevinden, verbondenheid, creativiteit, 100 talen, interactie, plezier en eigenheid.

Naast mijn studie ben ik altijd werkzaam gebleven als leerkracht in de onderbouw en met name in groep 1 en 2. Momenteel werk ik in een schakelgroep voor kleuters op een basisschool in Groningen. Op deze manier ben ik in mijn eigen groep ook altijd bezig met spel, spelverhalen, drama en poppenspel. De trainingen en inspiratiebijeenkomsten die ik geef bevatten daarom altijd voorbeelden uit mijn dagelijkse praktijk.